Antena 3 CNN Actualitate SRI: România nu se află sub ameninţare teroristă

SRI: România nu se află sub ameninţare teroristă

SRI: România nu se află sub ameninţare teroristă
30 Dec 2007   •   16:10

România se confruntă cu un risc scăzut de producere a unui atentat terorist. Aprecierea aparţine Serviciului Român de Informaţii, care precizează că anul care se încheie este departe de a fi fost unul liniştit - SRI a fost acuzat chiar că ar face poliţie politică. Primul scandal a izbucnit în primăvară, când liderul PSD, Mircea Geoană, a prezentat două ?bileţele?, de fapt două însemnări, care conţineau informaţii despre judecătorii de la Curtea Constituţională Ion Predescu, Nicolae Cochinescu şi Aspazia Cojocaru.

Geoană a spus că preşedintele Traian Băsescu le-ar fi cerut celor de la SRI să-i furnizeze date compromiţătoare despre judecătorii Curţii Constituţionale, iar prim-adjunctul Florian Coldea, s-ar fi conformat. Drept urmare, Mircea Geoană a cerut ?demisia de onoare? a lui Traian Băsescu, a conducerii SRI, precum şi a judecătorilor şantajabili. Prim-adjunctul SRI, Florin Coldea a recunoscut în faţa comisiei parlamentare de control că el a scris notele, dar a susţinut că erau doar nişte ?note de birou?.

Conducerea serviciului a negat că şeful statului ar fi cerut dosarele unor membri ai Curţii Constituţionale. Şi Administraţia Prezidenţială a infirmat categoric afirmaţiile liderului PSD, iar cei trei judecători de la Curtea Constituţională au precizat că asupra lor nu s-au exercitat presiuni.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close