Antena 3 CNN Actualitate Stamen Stancev, citat greşit de procurorii DNA

Stamen Stancev, citat greşit de procurorii DNA

Stamen Stancev, citat greşit de procurorii DNA
11 Ian 2009   •   16:31

Consultantul bulgar Stamen Stancev a fost citat duminică, de procurorii anticorupţie, deşi DNA nu obişnuieşte să facă audieri duminica. Avocatul lui Stancev spune că s-a prezentat de dimineaţă la sediul instituţiei, dar aici nu a găsit decât portarul. Surse din cadrul DNA au negat însă cu vehemenţă că ar exista o astfel de citaţie.
Avocatul lui Stamen Stancev a cerut ca dosarul clientului său să fie soluţionat cât mai rapid. Nu s-a aşteptat însă la o citaţie într-o zi de duminică. Totuşi, el a dat curs citaţiei. Alexandru Chiciu afirmă că Stamen Stancev nu are nici cea mia mică intenţie de a se sustrage anchetei.
Stancev a fost chemat la DNA pentru că a lipsit la audierile din octombrie 2008. În citaţia către Stancev, redactată în limba engleză, se precizează clar data de 11 ianuarie 2009, dar nu se menţionează ora la care bulgarul ar fi trebuit să se prezinte în faţa procurorilor. ?(...) Ca o consecinţă a absenţei (din data de 28 octombrie 2008 n.r.) vă cerem să vă prezentaţi la interogatoriu în data de 11 ianuarie 2009?, se arată în citaţie.
Un purtător de cuvânt al DNA a confirmat că este vorba, cel mai probabil, de o greşeală de citare. În aceste condiţii, DNA îl va cita pe Stancev din nou, pentru o dată ulterioară.
Bulgarul Stamen Stancev este consultant internaţional şi un controversat om de afaceri. În România a fost acuzat de divulgarea de secrete economice şi spionaj economic în dosarul privatizărilor strategice. A fost arestat preventiv în 2006 împreună cu foştii consilieri ministeriali Mihai Radu Donciu, Dorinel Mucea şi Vadim Benyatov şi pus în libertate după scurt timp.
Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close