Antena 3 CNN Actualitate Stancev se plânge că este urmărit pas cu pas

Stancev se plânge că este urmărit pas cu pas

Stancev se plânge că este urmărit pas cu pas
30 Mar 2007   •   11:27

Stamen Stancev, consultantul bulgar acuzat de spionaj în dosarul privatizărilor din energie, revine cu noi dezvăluiri. Într-un interviu pentru BBC, Stancev susţine că dosarul în care este învinuit este unul politic şi se plânge că e urmărit pas cu pas tot timpul. Stamen Stancev susţine că a avut acces la toate înregistrările din dosarul privatizărilor din energie, în care este acuzat de spionaj. El atrage atenţia însă că transcrierile discuţiilor pe care le-a avut cu mai mulţi oameni politici au dispărut, în mod ciudat.

?În dosar ar trebui să fie şi multe alte conversaţii. Spuneaţi de domnul Berceanu, am cerut o întâlnire cu el. M-am întâlnit de asemenea şi cu domnul Videanu, în mai multe întâlniri oficiale. Am adus o scrisoare de la Skoda pentru el. (...) Ei bine, aceste conversaţii telefonice, întâlnirile nu sunt în dosar. (...) La început am crezut că e vorba de concurenţă, dar dacă mă uit la scena politică românească, îl văd din ce în ce mai mult drept un caz politic?.

Stancev povesteşte că, la mai bine de două luni de la eliberarea sa din arest, este în continuare urmărit peste tot. ?Sunt urmărit. Chiar în dimineaţa asta, (ieri, n.r.), când am venit la biroul dumneavoastră, unul dintre cei care mă urmăresc s-a urcat cu noi în lift. Avocatul meu a fost şocat. (...) Se tem mulţi. Mă văd şi spun: ''Salut, salut, vorbim mâine''. Am văzut şi din ziare că mă urmăresc, mă filmează. Ok, asta e treaba lor, dar eu nu am făcut nimic rău. Să faci afaceri nu e o crimă?.

Cât despre afirmaţia sa potrivit căreia el conduce tot Ministerul Economiei, Stancev spune că a fost o glumă. ?Era o parte dintr-o înregistrare telefonică pe care mi-au prezentat-o râzând procurorii. Probabil că am spus asta pentru că ştiam că mă înregistrează. Am fost supărat, poate prea supărat de ce se întâmplă. (...) Dacă urmăriţi faptele mele din perioada în care am stat în România şi dacă o să vedeţi faptele care mi-au fost prezentate, o sa vedeţi că nu aveam control asupra ministerului şi nici asupra unui ministru?.

Antena 3

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close