Antena 3 CNN Actualitate Statele Unite lovesc Statul Islamic cu un lansator de rachete mobil amplasat în Turcia

Statele Unite lovesc Statul Islamic cu un lansator de rachete mobil amplasat în Turcia

Statele Unite lovesc Statul Islamic cu un lansator de rachete mobil amplasat în Turcia
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Sep 2016   •   08:49

Forţele americane au lovit ţinte ale grupării Stat Islamic (SI) în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia, cu un sistem de lansator de rachete mobil "recent amplasat" pe teritoriul turc, au informat sâmbătă responsabili americani, citaţi de AFP.

Dispozitivul lansator de rachete cu înaltă mobilitate (HIMARS) al armatei americane a vizat şi atins vineri o unitate tactică şi o clădire aparţinând SI, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului central al Statelor Unite (CENTCOM), maiorul Josh Jacques.

Emisarul preşedintelui Barack Obama în lupta împotriva SI, Brett McGurk, a afirmat că armat americană i-a lovit pe jihadişti cu un sistem "recent amplasat".

Detaşamentul, care permite Statelor Unite să lovească o ţintă "cu un înalt grad de precizie şi o rază de acţiune semnificativ mai mare", a fost amplasat în Turcia în sprijinul coaliţiei internaţionale conduse de SUA, a precizat purtătorul de cuvânt.

"HIMARS este remarcabil în capacitatea sa de a reduce potenţialele pierderi colaterale când atinge o ţintă cu un unghi ridicat, are o undă de şoc relativ slabă în comparaţie cu rezultatul obţinut şi funcţionează pe orice fel de vreme", a adăugat maiorul.

Ambasada SUA la Ankara a menţionat pe Twitter că este vorba despre o "nouă etapă în cooperarea turco-americană în lupta împotriva SI".

Sistemul HIMARS a mai fost utilizat în cursul unor operaţiuni din Irak şi Afganistan.
 

×
Subiecte în articol: statul islamic turcia
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close