Antena 3 CNN Actualitate Statele Unite răvăşite după o furtună de gheaţă (FOTO)

Statele Unite răvăşite după o furtună de gheaţă (FOTO)

Statele Unite răvăşite după o furtună de gheaţă <font color=red>(FOTO)</font>
12 Dec 2007   •   07:58

O violentă furtună de gheaţă continuă să facă ravagii în centrul Statelor Unite. Cel puţin 23 de oameni au murit, majoritatea în accidente rutiere. Oficialii din Oklahoma, Missouri şi Kansas au declarat stare de urgenţă - aeroporturile au fost închise şi cursurile şcolilor suspendate. Cele mai multe decese au fost provocate de accidente rutiere şi de arbori căzuţi peste case sau maşini. O persoană a murit însă de frig, în Oklahoma. Cel puţin 800.000 de consumatori - gospodării şi firme - au rămas fără curent electric din cauza intemperiilor. 600.000 dintre ei sunt în Oklahoma.

FURTUNA DE GHEAŢĂ - IMAGINI - Sursa: Fox News

Vremea a făcut ravagii şi în statele Missouri şi Kansas. Aeroporturile, şcolile şi oficiile guvernamentale au fost închise. În toate cele trei state lovite de intemperii, oficialii au declarat stare de urgenţă. Preşedintele Bush a aprobat cererea de declare a stării de urgenţă în Oklahoma, care permite deblocarea unui ajutor federal pentru sinistraţi.

FURTUNA DE GHEAŢĂ A UCIS MAI MULŢI OAMENI

Companiile de electricitate au avertizat că avariile pot dura chiar şi o săptămână, deşi au fost mobilizate echipe de intervenţie din toate colţurile Americii. Vremea rea, care s-a instalat în centrul ţării, ar putea înainta către estul Statelor Unite.



Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close