Antena 3 CNN Actualitate Statistică în şcoli: Un elev din patru suferă de boli cronice

Statistică în şcoli: Un elev din patru suferă de boli cronice

Statistică în şcoli: Un elev din patru suferă de boli cronice
03 Sep 2008   •   09:31

Statistică îngrijorătoare în şcolile româneşti. Un elev din patru suferă de boli cronice. Principalele cauze sunt alimentaţia nepotrivită, lipsa de mişcare, şi ghiozdanele prea grele, informează un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cele mai frecvente afecţiuni ale preşcolarilor şi elevilor sunt problemele de vedere, întârzierile de creştere, deformările coloanei vertebrale, tulburările de vorbire şi anemia. Peste 3% dintre copii au tulburări de vedere. Cele mai multe cazuri se înregistrează în judeţele Cluj, Argeş, Constanţa şi Bucureşti.

Raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că 23.000 de copii au nevoie în cel mai scurt timp de ochelari. Alte probleme ale copiilor le reprezintă greutatea şi înălţimea specifică vârstei. Peste 22.000 de copii au întârzieri de creştere, iar mulţi suferă de deformări ale coloanei vertebrale. Medicii susţin că greutatea ghiozdanului este prea mare, în special pentru elevii din clasele I-IV.

De asemenea, arată raportul, mulţi dintre elevi şi preşcolari sunt supraponderali. Grav este că obezitatea nu a apărut din cauze endocrine, ci din cauza alimentaţiei de tip fast-food.

Alte probleme de care suferă preşcolarii şi elevii sunt tulburările de vorbire şi anemia. Cei mai mulţi copii care au afecţiuni cronice provin din mediul urban, aproape 29%.

Datele au fost colectate în urma examinărilor medicale efectuate anul trecut pe aproximativ 724.000 de copii.

Antena3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close