Antena 3 CNN Actualitate Statul va plăti despăgubiri pentru terenurile destinate Catedralei Neamului

Statul va plăti despăgubiri pentru terenurile destinate Catedralei Neamului

Statul va plăti despăgubiri pentru terenurile destinate Catedralei Neamului
03 Sep 2008   •   16:55

Comisia mixtă Guvern ? Patriarhie s-a reunit marţi la reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel. La întrunire a participat şi Cristian David, ministrul Internelor şi Reformei Administrative.

S-a stabilit că Ministerul Economiei şi Finanţelor este responsabil de soluţionarea cererilor de retrocedare pentru aproximativ 4.500 de metri pătraţi din terenul alocat construcţiei Catedralei Neamului. Acest lucru se datorează faptului că Patriarhia Română are statutul juridic de instituţie de drept privat de utilitate publică şi nu este responsabilă de retrocedări.

Primăria Capitalei primise în iunie 2007 48 de cereri de retrocedare a unei suprafeţe de peste 15 la sută din cele 11 hectare ale terenului situat în spatele Palatului Parlamentului, reprezentând loturi de 100-200 m².

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a declarat pentru Mediafax că decizia de marţi poate însemna deblocarea lucrărilor la Catedrala Neamului, lucrări care stagnează tocmai din cauza cererilor de retrocedare.

Sursa foto: catedrala.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close