Antena 3 CNN Actualitate Stau în carantină românii care sosesc din Spania? Dar cei care pleacă în Spania? Răspunsul autorităților

Stau în carantină românii care sosesc din Spania? Dar cei care pleacă în Spania? Răspunsul autorităților

Ambasada României în Spania vine cu precizări pentru românii care călătoresc în/dinspre Spania, privind măsurile de autoizolare.

Stau în carantină românii care sosesc din Spania? Dar cei care pleacă în Spania? Răspunsul autorităților
Sursa foto: Hepta
16 Iun 2020   •   00:07

"Măsuri anunțate de autoritățile române și cele spaniole în context Covid19

ROMÂNIA

- Începând cu 15 iunie a.c. se menține obligativitatea intrării în izolare la domiciliu sau carantină (la cerere) pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din Spania în România.

- Institutul Național de Sănătate Publică va actualiza săptămânal lista cu statele pentru care se elimină măsurile de izolare la domiciliu/carantină în fiecare zi de luni până la ora 16:00. Momentan, Spania nu este inclusă pe această listă. Pentru informații actualizate, lista poate fi consultată aici: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

- Se reiau zborurile comerciale către și dinspre țările incluse în lista cu statele pentru care se elimină măsurile de izolare/carantină. Ca atare, zborurile comerciale directe dintre România și Spania rămân momentan suspendate.

Aducem la cunoștința celor interesați să revină în România că TAROM a introdus noi zboruri speciale din Spania cu destinația România care vor fi operate în decursul lunii iunie astfel:

MADRID – BUCUREȘTI, date de călătorie: 21 IUNIE, 28 IUNIE

BARCELONA – BUCUREȘTI, date de călătorie: 21 IUNIE, 28 IUNIE

Biletele de avion pot fi achiziționate pe pagina www.tarom.ro

SPANIA

- Începând cu 21 iunie a.c., dată ce coincide cu sfârșitul stării de urgență în Spania, vor fi eliminate restricțiile de intrare pe teritoriul spaniol pentru cetățenii care sosesc din statele membre UE: măsura de autoizolare la domiciliu și condiționalitățile legate de cetățenia spaniolă sau rezidența în Spania.

- Se mențin controalele și restricțiile la frontiera cu Portugalia până la data de 1 iulie a.c., la cererea părții portugheze", se arată pe pagina Ambasadei României, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close