Antena 3 CNN Actualitate Steagul judeţului Covasna, anulat definitiv în instanţă. Conducerea CJ nu vrea să îndepărteze drapelul de pe sediile instituţiilor

Steagul judeţului Covasna, anulat definitiv în instanţă. Conducerea CJ nu vrea să îndepărteze drapelul de pe sediile instituţiilor

Steagul judeţului Covasna, anulat definitiv în instanţă. Conducerea CJ nu vrea să îndepărteze drapelul de pe sediile instituţiilor
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Iun 2013   •   13:41

Steagul judeţului Covasna a fost anulat definitiv de instanţă. Drapelul, identic cu cel al secuilor, adoptat prin hotărârea Consiliului Judeţean Covasna, nu va mai fi folosit de acum înainte. Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

Conducerea CJ spune că nu va îndepărta drapelul de pe sediul instituţiei şi că decizia instanţei arată că sunt "două tipuri de judeţe: cele româneşti şi cele secuieşti", informează Mediafax.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat că nu cunoaşte motivarea sentinţei, dar că este "foarte clar" că instanţa a anulat hotărârea prin care s-au aprobat steagul şi fanionul judeţului.

"Avem aceleaşi drepturi, aceeaşi Constituţie, dar iată că în judeţele şi localităţile româneşti ai voie să ai un steag al comunităţii locale, în schimb în cele secuieşti nu există această posibilitate, deşi legislaţie şi drept există în acest sens", a spus preşedintele CJ Covasna.

"Şi noi, secuii, avem un sentiment la fel de puternic, cum au şi românii faţă de însemnele româneşti, însă noi nu beneficiem de respect. Nu avem respect din partea autorităţilor centrale - şi aici înţeleg şi Prefectura, care este un picior al autorităţii centrale - şi asta nu este bine pentru că aceste simboluri, aceste sentimente sunt mai puternice decât ameninţările venite din partea autorităţilor centrale", a spus Tamas.

 

 

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close