Antena 3 CNN Actualitate Stimulent pentru formarea celulelor stem, pe Internet. Produsul poate duce la cancer

Stimulent pentru formarea celulelor stem, pe Internet. Produsul poate duce la cancer

Stimulent pentru formarea celulelor stem, pe Internet. Produsul poate duce la cancer
17 Dec 2008   •   20:20

Elixirul tinereţii veşnice se vinde pe internet. Cu doar 50 de euro pe lună, puteţi cumpăra un produs naturist, care stimulează formarea celulelor stem. Până aici, sună minunat. Numai că produsul nu a fost avizat de ministerul Sănătăţii. Ba, mai mult, unii medici susţin că poate duce la cancer.
Deocamdată, nu există nici o certitudine că aceste pastile ar avea efect. Nu există nici pacienţi care să îşi fi îmunătăţit starea şi nici studii medicale. Ba mai mult, suplimentul nutritiv este total contraindicat de medicii specialisti, care susţin că este moarte curată.
În cazul în care el chiar ar reuşi să multiplice celule stem din organism, asta ar însemna să dea peste cap activitatea biologică normală. Iar rezultatul este aparitia tumorilor canceroase. Produsul este promovat drept o nouă metodă terapeutică, însă nu are la bază decît alge marine şi fructe uscate. Iar dacă punem la socoteală că nu este un produs comercializat liber pe piaţă, credibilitatea lui scade şi mai mult.
Mulţi cred că celulele stem sunt colacul de salvare al corpului uman. Pot înlocui celulele îmbătranite sau bolnave şi sunt considerate, de medicina modernă, elixirul tinereţii veşnice. Din păcate, numarul celulelor stem din corp e limitat şi acestea nu reuşesc să rezolve toate problemele. Pe acest lucru par să se fi bazat şi producătorii produsului naturist.
Adrian Codreanu, manager al companiei producătoare, susţine că, la un interval de o oră, maxim două după asimilarea extractelor, în fluxul sanguin deja se constată un număr mai mare cu circa 50 % al celulelor stem. Şi asta nu e tot, se laudă ei! Dacă vă gândiţi că organismul vă va fi inundat de chimicale, vă înşelaţi. Produsul e 100% natural!
Este vorba, în principal, de o algă specială, verde-albastră, la care, ulterior, s-au adăugat şi alte ingrediente care au făcut ca acţiunea produsului să fie mult ameliorată. Ingredientele par să fie, mai degrabă, ale unei salate de fructe: struguri roşii, mure negre, coacăze, coajă de cireşe sau mere uscate. Dar efectul e garantat, spun aceiaşi producători. Potrivt lui Adrian Codreanu, acţiunea sa poate fi comparabila cu cea a transplantului de celule stem.
Nu vă grăbiţi să cumpăraţi pastilele miraculoase. Nu au fost avizate de Ministerul Sănătăţii. Victor Zota, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant a declarat:?Cred că li s-a dat această denumire de supliment nutritiv pentru a se ocoli toate procedurile legale din România privind acreditarea şi punerea pe piaţă a unui medicament.
În plus, specialiştii nu cred că reclama făcută de distribuitori coincide cu realitatea. Victor Zota a adăugat:?Poate că dumnealor au nişte studii secrete pe care nu le-au publicat până în momentul de faţă şi care pot dovedi o legătură între coacăze şi celulele stem.?
Şi chiar dacă ar avea efect, pastilele ar fi şi mai periculoase pentru organism. ?Stimularea unei anumite linii celulare în organism poate fi extrem de periculoasă şi poate duce chiar la apariţia unor tumori canceroase.? a mai spus Zota.
Din fericire, suplimentul alimentar nu poate fi cumpărat din farmacie. Se vinde numai printr-o reţea de distribuitori. Totuşi, dacă aveţi încredere în viitorul celulelor stem, cel mai sigur e ca, la naşterea copilului dumneavoastră, să le depozitaţi, într-o bancă de sânge placentar.
Observator

×
Subiecte în articol: celule stem internet
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close