Antena 3 CNN Actualitate Stimulente pentru nou-născuți din București nu vor fi eliminate. Nicușor Dan: ”A fost o eroare umană”

Stimulente pentru nou-născuți din București nu vor fi eliminate. Nicușor Dan: ”A fost o eroare umană”

După ce a fost afișat pe site-ul DGAS a fost afișat mesajul cu privire la faptul că banii pentru vouchere materne au fost tăiați, se pare că totul a fost de fapt o greșeală.

Stimulente pentru nou-născuți din București nu vor fi eliminate. Nicușor Dan: ”A fost o eroare umană”
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2021   •   14:03

Primarul Bucureștiului a comentat situația spunând că nu este nimic adevărat și că totul a fost din cauza unei erori umane. 

“Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității.

În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”  a declarat Primarului General al Capitalei Nicușor Dan.

Mesajul care anunța tăierea voucherelor

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021” este mesajul afișat pe site-ul DGAS, care ulterior a fost șters.

×
Subiecte în articol: voucher București
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close