Antena 3 CNN Actualitate Stolojan ? acuzat de implicare într-o fraudă funciară

Stolojan ? acuzat de implicare într-o fraudă funciară

Stolojan ? acuzat de implicare într-o fraudă funciară
16 Oct 2007   •   08:00

Liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, ar fi implicat într-o fraudă funciară de proporţii. Potrivit ziarului ?Ziua?, secţia DNA condusă de Doru Ţuluş tergiversează un dosar în care apare numele fostului consilier prezidenţial. Este vorba despre transferul a 80 de hectare de teren ale comunei Popeşti-Leordeni în proprietatea fostei fabrici Danubiana, printr-o hotărâre de guvern emisă în perioada în care Stolojan era premier. Fabrica a dat faliment, iar terenul, situat la 10 kilometri de Bucureşti, a intrat pe mâna constructorilor de locuinţe rezidenţiale. Imediat după ce a fost dată hotărârea de guvern, Theodor Stolojan a devenit, potrivit ziariştilor de la ?Ziua?, consultant economic la societatea Danubiana.

Oamenii îl suspectează că, din această poziţie, Theodor Stolojan a dus la falimentarea întreprinderii, trimiţând angajaţii în şomaj şi trasformând societatea în agenţie imobiliară. Locuitorii din Popeşti-Leordeni au făcut numeroase demersuri pentru a recupera cele 80 de hectare, fără succes însă. Ei s-au adresat Tribunalului Bucureşti cu o plângere prin care contestă chiar înfiinţarea Partidului liberal Democrat, condus de Theodor Stolojan, pe motiv că acesta nu ar avea moralitatea necesară pentru a face parte din viaţa politică a unui stat membru al Uniunii Europene.

Frauda funciară de la Popeşti-Leordeni a fost denunţată şi la Direcţia Naţională Anticorupţie, cazul fiind preluat de Secţia a II-a, condusă de procurorul Doru Ţulus. În plângerea adresată DNA sunt ataşate şi înscrisuri oficiale care dovedesc faptul că terenul, devenit astăzi cartier rezidenţial al Capitalei, nu a aparţinut în fapt societăţii Danubiana S.A. Cum o rezolvare a cauzei este amânată, localnicii au ajuns la concluzia că nu se doreşte acest lucru.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close