Antena 3 CNN Actualitate Straja. 70 de turişti, blocaţi în telescaune (VIDEO)

Straja. 70 de turişti, blocaţi în telescaune (VIDEO)

Straja. 70 de turişti, blocaţi în telescaune <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Feb 2008   •   14:49

Jandarmii şi salvamontişti au reuşit să-i coboare pe cei blocaţi în telescaune în staţiunea montană Straja. După aproape 2 ore, cei peste 70 de turişti, dintre care foarte mulţi copii, au fost eliberaţi. Incidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui cablu care a sărit de pe o rolă. Intervenţia de salvare a turiştilor a fost una dificilă deoarece, unii dintre ei se aflau la 50 de metri înălţime.

Potrivit salvamontiştilor aflaţi la faţa locului, acţiunea de coborâre a oamenilor s-a făcut în condiţii de siguranţă, iar starea turiştilor este bună. George Resiga, şeful formaţiunii Salvamont din staţiunea Straja, a spus că telescaunul a fost repus în funcţiune, după două ore de la momentul defecţiunii tehnice.

Câteva zeci de persoane au rămas blocate, duminică la prânz, în mai multe telescaune care fac legătura între municipiul Lupeni şi staţiunea Straja, după ce cablul unui pilon a sărit de pe rolă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenent Nicolae Răducu, este vorba despre aproximativ o sută de persoane care au rămas blocate în telescaune în mai multe puncte de pe traseul Lupeni-Straja.

Din primele verificări s-a stabilit că defecţiunea s-a produs din cauza unei rafale de vânt care a împins un telescaun liber, acesta izbindu-se de rolele pilonului de susţinere a cablurilor, iar cablul unui pilon sărind de pe rol.

BLOCAŢI ÎN TELESCAUN

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close