Antena 3 CNN Actualitate Studenţii cer două zile libere, pentru a putea vota

Studenţii cer două zile libere, pentru a putea vota

Studenţii cer două zile libere, pentru a putea vota
11 Noi 2008   •   23:05

Studenţii vor să meargă la vot pe 30 noiembrie. Şi cum Legea 35 din 13 martie 2008 prevede că se poate vota numai în colegiul aferent adresei din buletin, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită ministrului Educaţiei, Anton Anton, să acorde studenţilor două zile libere - 27 şi 28 noiembrie - pentru ca aceştia să poată participa la alegerile din 30 noiembrie. Astfel, studenţii ar putea merge acasă pentru a -şi exercita dreptul la vot.
Într-un comunicat remis de ANOSR se arată că această solicitare vine în urma ?prevederilor complet anticonstituţionale? din Legea 35.
"În continuare, considerăm că prevederile actului normativ încalcă dreptul constituţional de vot al majorităţii studenţilor şi, implicit, al unui procent semnificativ din populaţia României. Studenţii sunt o categorie socială care reprezintă viitorul acestei ţări şi tocmai lor li se interzice o libertate câştigată în Revoluţia din 1989, în care oameni, deopotrivă tineri sau în vârstă, şi-au dat viaţa pentru obţinerea ei. Considerăm această decizie inacceptabilă într-un stat democratic, o situaţie inadmisibilă chiar şi pentru o democraţie tânără ca şi a României", se arată în comunicat.
În acelaşi timp, reprezentanţii ANOSR declară că vor demara acţiuni de conştientizare a importanţei exercitării dreptului la vot, în rândul studenţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studenti alegeri parlamentare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close