Antena 3 CNN Actualitate Studiu: construirea unui cartier de vile în Băneasa ar fi în folosul mediului

Studiu: construirea unui cartier de vile în Băneasa ar fi în folosul mediului

Studiu: construirea unui cartier de vile în Băneasa ar fi în folosul mediului
29 Noi 2007   •   07:51

Construirea unui cartier de vile, pe un spaţiu verde este chiar în avantajul protecţiei mediului. Cel puţin aşa arată un studiu realizat de firma KVB Economic SRL. Potrivit unui articol din Jurnalul Naţional, acţionarii majoritari ai firmei sunt, întâmplător sau nu, chiar fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, Silvian Ionescu, fost comisar general al Gărzii de Mediu, şi Ioan Gherheş, fost director general al Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului. De menţionat este faptul că actualul studiu, are ca obiect de referinţă, Pădurea Băneasa. Concret, susţin cei de la Jurnalul Naţional, este vorba despre un proiect imobiliar, care culmea care se numeşte "ZONA VERDE", întins pe o suprafaţă de 20 de hectare din Pădurea Băneasa.

Concluzia acestuia este uimitoare: orice construcţie pe zona verde este bine venită. Ba, mai mult, este chiar benefică pentru mediul înconjurător.

Raportul a fost înaintat Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului Bucureşti în luna noiembrie fără a se ţine cont de o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului apărută cu o lună înainte şi care interzice clar construcţiile pe spaţiul verde.

Potrivit legii, nu pot fi ridicate decât construcţii pentru activităţi sportive, alimentaţie publică şi comerţ, cu condiţia să nu se depăşească 5% din suprafaţa totală. Deci, în acest caz nu sunt permise clădiri de locuit. Argumentaţia documentului intrat în posesia celor de la Jurnalul Naţional este cel puţin bizară. Este scris negru pe alb că pisicile, câinii, şoarecii şi şobolanii sunt animale fără stăpân şi dăunează zonei verzi, iar construirea unor vile de lux ar fi binevenită.

Mai mult, se arată în studiul de mediu, amplasarea locuinţelor va avea în vedere atenuarea zgomotelor. Concluzia documentului? "Nu este indicat să se menţină actuala funcţiune a terenului".

Liderul PD, Sulfina Barbu, unul dintre acţionarii firmei care a întocmit studiul de mediu, s-a mai aflat în această ipostază, în mai multe rânduri. Ca şef al Direcţiei de Mediu din Primăria Capitalei, când primar general era actualul preşedinte Traian Băsescu, Sulfina Barbu a dat aviz de tăiere a zeci de copaci din Parcul Bordei. În plus, în timpul mandatului său la conducerea ministerului Mediului, Legea Mediului a fost modificată, astfel încât spaţiile verzi să poată fi transformate în şantiere.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close