Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Românii cred în zodii, superstiţii şi jocuri de noroc

Studiu: Românii cred în zodii, superstiţii şi jocuri de noroc

Studiu: Românii cred în zodii, superstiţii şi jocuri de noroc
04 Aug 2010   •   19:04

Românii cred în jocurile de noroc. Cel mai apreciat este Loto 6 din 49, joc prin care mulţi speră că se vor îmbogăţi rapid. Este şi cazul unui ieşean, care este veteran la jocului. În cei 40 de ani de când pune la Loto a cheltuit peste 400.000 de lei. Norocul se lasă însă aşteptat.
Constantin Pintilie este unul dintre împătimiţii jocului Loto 6/49. Pasiunea sa pentru acest tip de joc a început pe când avea doar 12 ani. De când s-a angajat, din 1964, a început să joace săptămânal la Loto. Omul nu a câştigat însă niciodată nimic.
Pentru a fi sigur de câştig, bărbatul a construit tot felul de variante de joc. El spune că pentru a intra în posesia reportului din această săptămână, are nevoie de încă 20.000 de persoane care să joace variantele sale.
Bărbatul are acum 60 de ani şi are o pensie de 900 de lei. Psihologii spun despre Constantin Pintilie că este un om perseverent.
Ieşeanul nu este singurul care ar juca sume colosale la loto 6/49.
Românii nu sunt pasionaţi doar de jocurile de noroc, ci şi de superstiţii. Conform unui studiu recent, aproximativ 40% dintre români s-au declarat foarte interesaţi de zodii, semnificaţiile numărului 13 sau ale zilei de marţi. Cercetarea a mai arătat că românii sunt corigenţii Europei în ceea ce priveşte cunoaşterea ştiinţifică.
Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close