Antena 3 CNN Actualitate SUA. În Indiana a fost declarată stare de urgenţă din cauza inundaţiilor masive

SUA. În Indiana a fost declarată stare de urgenţă din cauza inundaţiilor masive

SUA. În Indiana a fost declarată stare de urgenţă din cauza inundaţiilor masive
08 Iun 2008   •   10:20

Stare de urgenţă în statul american Indiana. Zeci de persoane au rămas blocate, din cauza inundatiilor, câteva drumuri au fost închise, iar peste 30.000 de oameni au rămas fără curent electric. Autorităţile din Indiana au trimis elicoptere militare pentru a încerca să salveze oamenii izolaţi de ape în apropiere de Indianapolis. O autostradă a fost închisă din cauza furtunii care a afectat 12 regiuni ale statului.

Autorităţile au organizat adăposturi pentru persoanele afectate de inundaţii. Echipele de salvare au fost nevoite să evacueze un spital din localitatea Franklin, pentru că apa a ajuns până la primul etaj al instituţiei. Mai multe baraje aflate la 30 de kilometri de Indianapolis riscă să cedeze şi să inunde localităţile din apropiere. Câteva orăşele au fost evacuate în întregime, iar peste 30 000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

Autorităţile se aşteaptă ca vremea capricioasă să facă ravagii în continuare în statele americane. Meteorologii au emis deja avertismente şi au anunţat că se aşteaptă la inundaţii record.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close