Antena 3 CNN Actualitate SUA. Inundaţii fără precedent în Iowa (VIDEO)

SUA. Inundaţii fără precedent în Iowa (VIDEO)

SUA. Inundaţii fără precedent în Iowa <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Iun 2008   •   10:41

Capitala statului american Iowa e ameninţată de inundatii puternice. Potrivit autorităţilor, un fenomen de o asemenea amploare nu se produce decât o dată la 500 de ani. Cedar Rapids se confruntă cu cele mai mari inundaţii din istoria sa. Cea mai mare parte a străzilor sunt acoperite de apă, care a urcat, în unele cartiere, până la 240 de centimetri. Cel puţin 10.000 de oameni şi-au părăsit casele cuprinse de ape şi s-au refugiat la rude sau în adăposturi improvizate.

Pacienţii unui spital au fost evacuaţi la miezul nopţii, când nivelul apei ajunsese la cinci centimetri în camera de gardă iar generatorul de energie electrică putea fi scos din funcţiune în orice moment. Primăria şi biblioteca au fost şi ele cuprinse de ape, la fel ca şi închisoarea de unde deţinuţii au fost evacuaţi în ultimul moment. Mai grav, în plină inundaţie, oraşul ar putea rămâne fără apă potabilă, deoarece nu mai funcţionează decât unul singur din puţurile de alimentare.



Primăria a făcut apel la localnici să economisească apa de băut prin orice mijloace. Capitala statului, Des Moines, cu 200.000 de locuitori, este şi ea în pericol deoarece râul care o străbate continuă să crească. Localnicii au fost deja sfătuiţi să se pună la adăpost. Meteorologii nu dau nici ei veşti bune: în regiune sunt aşteptate noi furtuni şi ploi violente, iar inundaţiile s-ar putea extinde în tot Vestul Mijlociu.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close