Antena 3 CNN Actualitate SUA s-ar putea confrunta cu o lipsă de combustibil după trecerea uraganului Ike

SUA s-ar putea confrunta cu o lipsă de combustibil după trecerea uraganului Ike

SUA s-ar putea confrunta cu o lipsă de combustibil după trecerea uraganului Ike
14 Sep 2008   •   12:10

Statele Unite s-ar putea confrunta cu o criză de combustibil după ce rafinăriile de pe coasta Texasului vor mai fi închise cel puţin 8 zile, ca urmare a trecerii uraganului Ike. Uraganul Ike a lovit coasta statului Texas cu rafale de vânt de 175 km/h şi a omorât cel puţin trei oameni. Acum uraganul nu mai are aceeaşi intensitate şi a ajuns la gradul de furtună tropicală.

Imaginile suprinse din elicopter arată dezastrul rămas în Houston: case distruse sau pur şi simplu acoperite de ape. Aproape patru milioane de persoane, au stat fără curent electric în zonă şi un milion de oameni au fost deja evacuaţi din statul american. Pe cei care au rămas în zonă, autorităţile din Houston i-au avertizat să rămână în locuinţe. Acum, Ike se îndreaptă spre Arkansas.

Uraganul, deocamată de categoria a doua, a lovit Houston-ul, al patrulea oraş ca mărime din Statele Unite, şi zonele de coastă din Texas. Preşedintele american a asigurat populaţia că autorităţile sunt alături de ei. Autoriţăţile americane au decretat stare de urgenţă încă de la începutul săptămânii şi au îndemnat oamenii să plece din calea furtunii.

Ike i-a surprins pe texani prin furia şi proporţiile sale, fiind cea de-a doua furtună de asemenea anvergură care a lovit SUA, după Uraganul Katrina, care a devastat New Orleans, în 2005. Până acum, cel mai grav lovită a fost republica Haiti, unde sute de mii de oameni, în mare parte copii, riscă să moară de foame dacă nu primesc urgent ajutor umanitar. Mulţi dintre ei se află, însă, în regiuni inaccesibile din cauza inundaţiilor.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close