Antena 3 CNN Actualitate Subiectele de BAC la matematică nu corespund cu programa şcolară

Subiectele de BAC la matematică nu corespund cu programa şcolară

Subiectele de BAC la matematică nu corespund cu programa şcolară
20 Mar 2008   •   22:58

Patruzeci la sută dintre subiectele de Bacalaureat la matematică nu corespund cu programa şcolară valabilă pentru cei din şcolile de arte şi meserii. Asta spun oficialii Agenţiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei. Ei solicită revenirea la structura de până acum a subiectelor de la Bac. Numere complexe, funcţii trigonometrice sau metoda inducţiei matematice sunt doar câteva dintre capitolele despre care elevii din anii terminali de la şcolile de arte şi meserii nici nu au auzit.

Au fost anunţaţi, însă, că vor avea astfel de exerciţii la examen. Şi asta pentru că nimeni nu s-a gândit şi la ei, atunci când s-au conceput subiectele de Bacalaureat.

Peste 15.000 de elevi ai celor 900 de şcoli de arte şi meserii din România se află în această situaţie. Ei spun că în 3 ore le va fi imposibil să rezolve astfel de exerciţii.

Semnalul de alarmă vine chiar din partea unor profesori de matematică. Ei spun că subiectele actuale sunt atât de grele, încât doar 20% dintre absolvenţii de liceu vor reuşi să ia Bacalaureatul.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei recunosc că i-au neglijat pe aceşti elevi, dar momentan subiectele sunt în dezbatere publică. Ei spun că în forma finală subiectele vor arăta altfel.

Peste 8.000 de elevi şi profesori au semnat până acum o petiţie online pentru revenirea la vechea structură a subiectelor de la matematică. Potrivit Ministerului Educaţiei, forma finală a a subiectelor pentru BAC va fi publicată în 12 aprilie.

Observator

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close