Antena 3 CNN Actualitate Subiectele de la Bacalaureat ar putea fi modificate

Subiectele de la Bacalaureat ar putea fi modificate

Subiectele de la Bacalaureat ar putea fi modificate
11 Mar 2008   •   13:45

Subiectele pentru examenul de Bacalaureat din sesiunea 2008 sunt suspuse dezbaterii publice pentru propuneri sau observaţii până la sfârşitul lunii martie. Conform Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, actuala generaţie de elevi care va susţine examenul de bacalaureat studiază după programe şcolare modificate începând cu anul şcolar 2004-2005. Astfel, este posibil ca subiectele de la Bacalaureatul din acest an să fie modificate

Din această cauză, comparaţia cu subiectele din anul precedent este irelevantă, deoarece pentru Bacalaureatul din 2007 au fost în vigoare alte programe şcolare diferite faţă de programele şcolare în vigoare pentru examenul din acest an, conform unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, citat de Mediafax.

"Înţelegem dorinţa unora dintre elevii care vor susţine proba de matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2008 de a fi redus gradul de dificultate al unora dintre itemii din subiectele postate pe site. În acest sens, se vor opera modificări, în cel mai scurt timp, în baza observaţiilor punctuale primite, respectându-se cadrul legal de proiectare a subiectelor, conform programelor şcolare în vigoare şi Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2008'', conform consilierului ministerial Mihaela Suciu.

"Subiectele de la Bacalaureat sunt în dezbatere publică şi pot suferi modificări. În 12 aprilie vor fi postate, pe site-ul
subiecte2008.edu.ro
, subiectele definitive, iar inspectoratele vor primi DVD-uri cu aceste subiecte şi cu rezolvări, pentru a fi distribuite fiecărui liceu şi puse la dispoziţia elevilor", a precizat Suciu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close