Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Gaură de zeci de miliarde de lei la bugetul statului făcută de oamenii favorizaţi de Elena Udrea

Subiectiv. Gaură de zeci de miliarde de lei la bugetul statului făcută de oamenii favorizaţi de Elena Udrea

Subiectiv. Gaură de zeci de miliarde de lei la bugetul statului făcută de oamenii favorizaţi de Elena Udrea
22 Mai 2014   •   20:59
Gaură la bugetul statului de zeci de miliarde de lei făcută de oamenii favorizaţi de Elena Udrea, arată un raport al corpului de control. În timpul mandatului ei, la Ministerul Turismului s-au cumpărat utilaje inutile la preţuri astronomice. S-a descoperit de asemenea că au fost atribuite contracte fără respectarea legii, s-a făcut fals în acte, iar prin vânzări succesive intermediarii au umflat preţurile echipamentelor. Guvernul a sesizat organele de urmărire penală pentru 9 consilii locale şi judeţene din ţară care au beneficiat de fonduri prin programul "Schi în România".

Totul a început în 2009, când Emil Boc a decis ca Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, să primească peste 220.000 de lei pentru finanţarea parţială a 46 de proiecte catalogate drept investiţii în turism. Corpul de Control al Guvernului a verificat cum s-au cheltuit banii de la buget în acei ani şi s-a descoperit că mare parte din fondurile pentru programul "Schi în România" au ajuns la apropiaţii Partidului Democrat Liberal, care au câştigat pe bandă rulantă licitaţiile de proiectare şi execuţie a lucrărilor.

Raportul inspectorilor guvernamentali arată ilegalităţile prin care oamenii apropiaţi PDL şi Elenei Udrea au produs un jaf de ordinul miliardelor de lei. Astfel, s-au achiziţionat echipamente pentru pârtii care nu au fost folosite niciodată şi au fost plătite utilaje care nu există.

Spre exemplu, pentru pârtia din Baia Sprie au fost cumpărat un sistem de purificare a apei care nu şi-a găsit rostul acolo şi a fost depozitat în condiţii improprii.

Un alt exemplu este sistemul pentru cumpărarea biletelor de acces pe pârtie cumpărat de autorităţile locale pentru Domeniul Ski Borşa. Echipamentul nu a fost găsit de inspectorii guvernamentali la faţa locului. Corpul de control al Guvernului a mai descoperit că tot în vremea ministeriatului Elenei Udrea au fost atribuite contracte fără respectarea legii, s-a făcut fals în acte şi au fost introduşi intermediari care prin vânzări succesive au crescut preţurile echipamentelor.

Autorităţile locale au plătit sume umflate pentru utilaje de care nici nu era nevoie pe pârtii.

Informaţiile au fost prezentate în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu Elena Udrea
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close