Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Traian Băsescu s-a pierdut cu Firea

Subiectiv. Traian Băsescu s-a pierdut cu Firea

Subiectiv. Traian Băsescu s-a pierdut cu Firea
Sursa foto: Foto: VideoNews
18 Mar 2015   •   21:14
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a mers astăzi la Parchetul General, unde a stat doar 20 de minute şi a refuzat să dea declaraţii, atât în faţa procurorilor dar şi a presei. Este acuzat de două fapte de şantaj pentru care pedeapsa maximă este de şapte ani de închisoare.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de miercuri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
Jurnalistul DCNews, Bogdean Chirieac, a recunoscut că este surprins de reacţia lui Băsescu. 
 
"Eu credeam că domnul Băsescu chiar nu are o problemă cu dosarul acesta. Ştiţi foarte bine cât îl respect şi ţin la domnul Bolcaş, avocatul doamnei Firea în această cauză şi chiar am glumit împreună cu domnul Bolcaş, pe seama acestui dosar, când colo, în mod real, domnul Băsescu e paralizat de spaimă în faţa justiţiei. De la acuzarea procurorului general al României, cu nişte prostii de la Revoluţie, cu nişte nebunii, după 25 de ani, rostite brusc de fostul preşedinte al României. Sunt stupefiat de atitudinea dânsului."
 
Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a explicat că aceasta este atitudinea tipică a unui om care se simte vinovat. 
 
"E atitudinea tipică a unui om care se simte vinovat. Încearcă să tragă de timp prin strategii ieftine. Pe mine mă bucură atitudinea domnului Niţu, sunt alături de dumnealui. A pus sechestru asigurator la Nana, urmărirea penală s-a dus în şantaj. Cu o maximă posibilă de şapte ani de închisoare."
 
Pe de altă parte, fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu a explicat că circul făcut de Traian Băsescu este o manevră diversionistă şi că acesta încearcă să tragă de timp.
 
"Încă o manevră diversionistă, încearcă să tragă de timp. Avem pentru prima oară cu adevărat atitudinea fostului preşedinte, flancat de avocaţi. Lucrul acesta arată mai multe: Traian Băsescu trebuie să aibă curaj pentru el însuşi de data asta, pentru că vin din urmă extrem de multe lucruri pe care le-a făcut. Acesta este primul episod, cred că vor mai dura şi altele. Este posibil ca aceste acuzaţii de şantaj să fie demontate de judecători, în baza ideii că sunt "declaraţii politice". În timpul mandatului domniei sale, declaraţiile pe care le făcea dânsul produceau consecinţe. Lucrul acesta devine altceva decât o simplă declaraţie politică."

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close