Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Victor Ponta, încercări disperate de a rupe PSD

Subiectiv. Victor Ponta, încercări disperate de a rupe PSD

Subiectiv. Victor Ponta, încercări disperate de a rupe PSD
27 Mai 2018   •   20:36

Zilele devin tot mai fierbinți în zona social-democraților. Scăpat de grijă a problemelor cu justiția, fostul prim-ministru devine tot mai atractiv pentru nemulțumiții din PSD, care susțin că în acest moment partidul este condus dictatorial de Liviu Dragnea.

Potrivit informațiilor știripesurse.ro, este iminentă plecarea din partid a unui grup de aproximativ 9 senatori și până la 13 deputați și foarte posibil se va forța constituirea unui grup parlamentar distinct în ambele camere ale Parlamentului. Vor fi, însă, foarte posibile probleme de legislație și se va ajunge destul de probabil la Curtea Constituțională.

Întâmplările din ultimele zile arată, însă, o altă față exodului pro România. „Ca să știți și voi din presă, că se spun tot felul de bazaconii, din PSD nu se pleacă din dragoste pentru Ponta, ci din ură față de Dragnea, a spus foarte plastic un important senator al PSD, sub protecția anonimatului.

În context, acum câteva zile, a avut loc o reuniune foarte importante la Clubul Diplomaților, cu ocazia zilei de naștere a fostului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu. Potrivit unor surse participante la întâlnire, pe tot parcursul evenimentului s-a vorbit doar despre situația foarte nasoală din partid. S-au discutat diverse variante, care mai de care mai îndrăznețe, culminând cu o propunere de plecare masivă din partid pentru a-l forța pe Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea PSD și să îl izoleze pe el alături de baronii rău famați. 

Grupul revoltaților din Senat ar fi venit cu o idee inedită: plecarea spre pro România sub condiția candidaturii Ecaterinei Andronescu la alegerile prezidențiale din partea Partidului lui Victor Ponta. Ideea ar putea prinde și nu ar trebui exclusă din moment ce fostul premier a anunțat clar că el nu va candida în 2019, iar senatorul PSD de București este unul din social-democrații cu cea mai mare notorietate și favorabilitate. 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Victor Ponta Liviu Dragnea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close