Antena 3 CNN Actualitate Captură fabuloasă la Suceava. Un milion de euro, ascunși în găleți, în birourile șefilor de la RAR

Captură fabuloasă la Suceava. Un milion de euro, ascunși în găleți, în birourile șefilor de la RAR

Oamenii legii au ridicat o sumă fabuloasă la descinderile de la Suceava, joi dimineaţă. Un milion de euro au fost găsiți ascunși în găleți, în birourile șefilor de la RAR, informează presa locală care citează surse din anchetă.

Captură fabuloasă la Suceava. Un milion de euro, ascunși în găleți, în birourile șefilor de la RAR
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    26 Noi 2020   •   15:05

O amplă acțiune a fost demarată în dimineața zilei de joi, 26 noiembrie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, în colaborare cu lucrătorii Direcției Generale Anticorupție. Zeci de percheziții au avut loc la prima oră, inclusiv la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava.

Procurorii DNA Suceava au ridicat aproape un milion de euro. Banii era ținuți prin seifuri, în pereți sau depozitați prin ligheane sau găleți, notează Ştiri de Suceava.

Ancheta procurorilor anticorupție este împărțită în trei dosare. Unul dintre ele vizează înmatriculările, cel de-al doilea permisele de conducere, iar cel de-al treilea mai multe cadre MAI.

COMUNICAT Direcția Națională Anticorupție

Cu referire la anumite informații vehiculate în mass media, susținute și de o declarație de presă publicată pe pagina de internet a MAI, privind anchete penale desfășurate de DNA, suntem în măsură să precizăm următoarele:
- Acțiunile operative ale Direcției Naționale Anticorupție sunt organizate și conduse numai de procurorii DNA, instituție de parchet independentă față de orice altă instituție sau autoritate publică.
- Acțiunile DNA sunt desfășurate în principal de către procurori împreună cu poliția judiciară a direcției și, când este nevoie, se apelează la sprijinul unor forțe polițienești din cadrul MAI, în conformitate cu legea.
- La data de 26 noiembrie 2020, procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava desfășoară activități de urmărire penală într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofițeri de poliție judiciară proprii și cu sprijinul unor ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, delegați de procurorii DNA.
- Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie.
- În consecință, comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare.
La acest moment sunt în desfășurare audieri la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DNA, unde au fost duse probe ridicate în urma perchezițiilor domiciliare.

DNA va oferi informații oficiale cu privire la încadrarea juridică și la starea de fapt, în cursul zilei de azi, în momentul în care situația judiciară o va permite, după aprobarea procurorului de caz.

60 de mandate de percheziţie

„Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA, pun in executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Vreau să subliniez faptul că structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunând toate eforturile pentru identificarea persoanele vinovate, astfel încât acestea să fie trase la răspundere. Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”, a declarat Monica Dăjbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

 

×
Subiecte în articol: RAR Suceava
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close