Antena 3 CNN Actualitate Sudul Australiei se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 25 de ani

Sudul Australiei se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 25 de ani

Sudul Australiei se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 25 de ani
Sursa foto: Inundatii Australia
23 Mai 2009   •   19:30

Inundaţiile din Australia au devastat sudul ţării. Peste 21.000 de persoane sunt izolate şi au nevoie de ajutoare. Autorităţile au anunţat că se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 25 de ani. Ploile torenţiale şi vântul puternic au provocat alunecări de teren şi au rupt liniile de înaltă tensiune.

Mii de oameni au fost evacuaţi după ce ploile din Australia au inundat mii de hectare din sudul ţării. Apa a acoperit mai multe autostrăzi, iar autorităţile au intervenit pentru a salva oamenii blocaţi în maşini. Australienii sunt foarte îngrijoraţi că nivelul apei creşte văzând cu ochii.

Autorităţile înregistrează în fiecare zi sute de apeluri de urgenţă de la oamenii care au rămas izolaţi din cauza inundaţiilor. Sinistraţii au rămas fără apă potabilă şi energie electrică după ce vântul puternic a dărâmat liniile de înaltă tensiune.

Mai multe autostrăzi au fost închise, atât din cauza inundaţiilor cât şi din cauza turiştilor care voiau să ajungă în zonele afectate pentru a vedea dezastrul provocat de apă. Meteorologii avertizează însă că în zonele de coastă nivelul apei ar putea creşte cu aproape şase metri.

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close