Antena 3 CNN Actualitate Summitul NATO din aprilie, organizat pe datorie. Parlamentul nu şi-a primit banii

Summitul NATO din aprilie, organizat pe datorie. Parlamentul nu şi-a primit banii

Summitul NATO din aprilie, organizat pe datorie. Parlamentul nu şi-a primit banii
18 Sep 2008   •   12:44

Banii cheltuiţi pentru summitul NATO în aprilie 2008 dau naştere la dispute între instituţiile statului. De o parte este Parlamentul care a dat bani din bugetul propriu, aşteptând o decontare ulterioară, iar de cealaltă parte sunt Ministerul Finanţelor şi Ministerul Afacerilor Externe care amână achitarea datoriilor. Banii alocaţi din bugetul Camerei Deputaţilor au fost cheltuiţi pentru înfrumuseţarea Palatului Parlamentului, pentru materiale, pentru iluminare dar şi pentru utilităţi. Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Titu Ghiorghiof spune că aceşti bani urmau să fie recuperaţi, dar până acum acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit acestuia ar fi vorba de suma de 250 miliarde de lei vechi.

O altă problemă o constituie materialele achiziţionate pentru Summit dar care nu mai sunt de folos Camerei şi urmează să fie donate sau casate.

Banii sunt necesari pentru renovarea Palatului Parlamentului, dar şi pentru achiziţionarea de maşini şi pregătirea Camerei pentru următoarea legislaţie. Aceştia ar trebui să fie restituiţi de la Ministerul Finanţelor şi de la Ministerul Afacerilor Externe.

Antena 3

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close