Antena 3 CNN Actualitate Sunt în pericol de inundaţii, dar îi privesc din cârciumi pe pompierii şi jandarmii care consolidează digurile

Sunt în pericol de inundaţii, dar îi privesc din cârciumi pe pompierii şi jandarmii care consolidează digurile

Sunt în pericol de inundaţii, dar îi privesc din cârciumi pe pompierii şi jandarmii care consolidează digurile
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mai 2014   •   21:59

Sute de oamenii din localităţile din apropierea Dunării sunt în pericol de inundaţii până sâmbătă, când se aşteaptă ca fluviul să atingă debitul maxim la intrare în ţară. În timp ce zeci de pompieri şi jandarmi consolidează digurile împreună, localnicii îşi petrec vremea la crâşma din sat.

Pericolul de inundaţii le bate la uşă, însă localnicii din satul Ilagnii de Jos din Tulcea, o zona cu risc crescut de inundaţii, îşi petrec vremea la cârciumă.

Culmea este că, şi atunci când au venit oameni din alte localităţi să facă treabă în locul lor, nu au dat semne că ar fi disponibili să meargă să dea o mână de ajutor la consolidarea digului.

De câteva zile. jandarmii şi pompierii lucrează să consolideze digul din localitate.

Localitatea din Tulcea, din apropiere de braţul Sulina este pe harta celor mai expuse zone în caz de inundaţii. Peste 50 de case din comuna ar putea fi spulberate de ape, dacă debitul Dunării va atinge cota maximă la intrarea în ţară până sâmbătă, aşa cum au preconizat hidrologii.


×
Subiecte în articol: inundatii inundatii dunare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close