Antena 3 CNN Actualitate Suporterii Naţionalei pregătesc deplasarea în Elveţia. Iată ce trebuie să ştiţi despre drum!

Suporterii Naţionalei pregătesc deplasarea în Elveţia. Iată ce trebuie să ştiţi despre drum!

Suporterii Naţionalei pregătesc deplasarea în Elveţia. Iată ce trebuie să ştiţi despre drum!
31 Mai 2008   •   12:24

Cateva zile ne mai despart de campionatul European de Fotbal. Suporterii români se pregătesc de plecare. Mulţi vor merge în Elveţia cu maşina. Iată ce trebuie să ştie înainte de porni la drum. Până la Zurich românii au de mers 2.000 de kilometri. Ruta cea mai simplă este prin Arad, Ungaria, Austria, Germania şi Elveţia. Se poate ieşi din ţară şi prin Oradea, însă drumul e mai lung cu 50 de kilometri.

Din acest motiv, preţul carburanţilor este un detaliu de care trebuie ţinut cont. În Ungaria, benzina fără plumb costă 1,24 euro, în Austria si Germania ajunge pana la 1,45 de euro iar in Elvetia în jur de 2 franci elveţieni. Un alt amănunt pe care trebuie să îl aveţi în vedere sunt radarele. În Austria, Germania şi Elveţia măsurarea vitezei se face pe bază de senzori montaţi în carosabil.

Calculele de deplasare includ obligatoriu şi taxele de drum care se percep în Ungaria, Austria şi Elveţia. Vinieta e valabilă patru zile în Ungaria, iar la austrieci, 10 zile. Asigurarea maşinii este valabilă fie că sunteţi în Uniunea Europeană, fie în Elveţia.

Pentru suporterii care au ales un sejur la campionatul european cu avionul sau autocarul preţurile variază între 450 şi 2.500 de euro. Dacă aveţi probleme pe parcursul călătoriei, puteţi face o plângere la Centrul European al consumatorului.

Antena 3

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close