Antena 3 CNN Actualitate Surpriză neplăcută pentru românii care şi-au schimbat furnizorul de curent. Au plâns când au văzut ce le-a venit în plic

Surpriză neplăcută pentru românii care şi-au schimbat furnizorul de curent. Au plâns când au văzut ce le-a venit în plic

Surpriză neplăcută pentru românii care şi-au schimbat furnizorul de curent. Au plâns când au văzut ce le-a venit în plic
Sursa foto: foto: Pixabay.com
13 Apr 2018   •   14:50

Peste un milion de familii şi-au schimbat furnizorul de curent electric anul trecut. Unii clienţi spun că, deşi în noile contracte le-au fost promise preţuri mai mici, facturile au venit la fel sau chiar mai mari.

Dintre cei 107 furnizori care-şi împart acum piaţa liberalizată de energie cei mai mulţi au ales tot firmele la care erau abonaţi şi până acum, potrivit stirileprotv.ro.

În România sunt 5 mari furnizori care se numesc “de ultimă instanţă”. Sunt cei istorici, la care sunt încă alocate peste 7 milioane de gospodării, din totalul de 8 milioane. Acest sistem este reglementat de stat. Preţul curentului aici a fost la finalul anului trecut de 46 de bani pe Kwh.

Restul de un milion de familii au semnat contracte noi pe piaţa liberă. A fost o creştere fulminantă, de peste 700.000 de clienţi, potrivit datelor ANRE. Ei au cumpărat curent la preţul mediu de 37 de bani. Ar fi trebuit să facă o economie de 20%, teoretic, însă nu toţi au simţit-o.

Unii spun că au facturi mai mici, alţii că nu simt schimbarea, iar alţii chiar că plătesc mai mult. Preţul depinde de ofertă pe care a semnat-o fiecare client.

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close