Antena 3 CNN Actualitate Sute de analize medicale pentru HIV, falsificate la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Sute de analize medicale pentru HIV, falsificate la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Sute de analize medicale pentru HIV, falsificate la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu
de M.T.    |    15 Ian 2014   •   16:48

Analizele medicale pentru depistarea HIV au fost falsificate în cazul a sute de persoane, la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, managerul unităţii, Claudia Manu, spunând că analizele au fost semnate de un singur medic, respectiv şeful laboratorului, pe numele căruia va fi făcută plângere penală.

Managerul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu a spus că este vorba despre analize medicale făcute de sute de persoane, analize care erau necesare pentru obţinerea anumitor documente.

Claudia Manu a spus că la preluarea funcţiei de manager, la sfârşitul anului trecut, a solicitat o anchetă privind analizele medicale făcute în lunile septembrie, octombrie, noiembrie 2013, concluziile verificărilor fiind că sute de analize medicale pentru HIV au fost falsificate.

Analizele medicale ar fost avizate de un singur medic, respectiv şeful laboratorului de analize, Adrian Udriştoiu, care este în concediu medical de săptămâna trecută.

Manu a precizat că va fi făcută plângere penală împotriva medicului şi că acestuia îi va fi desfăcut contractul de muncă atunci când va reveni din concediu.

Ea a mai spus că o parte din vină o au şi persoanele „care au cerut să li se pună parafele că au făcut analizele”.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close