Antena 3 CNN Actualitate Sute de cai mor de foame după ce statul a interzis circulaţia căruţelor (VIDEO)

Sute de cai mor de foame după ce statul a interzis circulaţia căruţelor (VIDEO)

Sute de cai mor de foame după ce statul a interzis circulaţia căruţelor <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Feb 2008   •   12:39

Caii mor de foame la Galaţi după ce au fost abandonaţi de proprietarii lor care nu mai au voie să circule cu căruţele pe străzi, restricţie impusă de autorităţile române pentru a se conforma normele europene. Odată erau înhămaţi la căruţe pe străzile oraşelor sau folosiţi pentru munca la câmp, aşa cum fac caii de secole în România. Acum însă au fost abandonaţi de proprietari, victime ale unei tentative dezastruoase de a alinia ţara la legislaţia UE, prin interzicerea circulaţiei căruţelor. Sute de cai fără stăpân au fost găsiţi rătăcind pe străzile şi prin parcurile din marile oraşe ale România.

Mulţi sunt pe jumătate morţi de foame şi abia se mai pot ţine pe picioare, iar unele cabaline pur şi simplu se prăbuşesc din picioare şi mor. Slabi şi plini de urmele bătăilor frecvente, caii fără stăpân din Galaţi vor fi fi duşi la abator pentru a fi sacrificaţi dacă nu se va prezenta nimeni să-i revendice sau să le ofere un cămin. Proprietarii au decis că este mai ieftin să abandoneze animalele decât să le păstreze, în condiţiile în care hrana unui cal costă lunar circa 80 de euro, iar mulţi locuitori de la ţară câştigă doar 50 de euro pe lună.

Potrivit poliţiei române, care invocă presiunea UE pentru reducerea numărului de accidente rutiere, 10% dintre cele 8.400 de accidente înregistrate în România anul trecut s-au produs din cauza atelajelor trase de cai. Peste 1.000 de căruţe au fost confiscate din momentul aplicării legii în România, a declarat şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Carol Varna.

SUTE DE CAI SUNT ABANDONATI ÎN JUDEŢUL GALAŢI

Rompres

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close