Antena 3 CNN Actualitate Sute de diplome de BAC, tipărite greşit la un liceu din Gura Humorului. "Vor fi retrase şi retipărite"

Sute de diplome de BAC, tipărite greşit la un liceu din Gura Humorului. "Vor fi retrase şi retipărite"

17 Iul 2013   •   15:34

Toate diplomele emise de Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului, aproape 300, vor fi retrase şi retipărite după ce s-a constatat că, din cauza unei erori de soft, au fost înscrise date incomplete pe aceste documente, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman.

Hacman a declarat că software-ul de tipărire a diplomelor a generat o eroare, astfel încât notele disiciplinelor la probele scrise de bacalaureat au fost înscrise eronat, neavând înregistrate zecimalele în cifre, ci doar în litere.
   
"Mediile finale apar corect şi în litere, şi în cifre", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.
   
Laura Hacman a precizat că toate cele 282 de diplome sunt în curs de retragere şi vor fi retipărite.
   
"Absolvenţii se pot înscrie la facultate folosind adeverinţa emisă de unitatea şcolară până la obţinerea noii diplome", a spus Hacman.
   
Situaţia a fost sesizată de cadrele didactice ale Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava la înscrierea unor absolvenţi ai acestui colegiu.
   
"E o anomalie de sistem. Greşeala apare din sistemul informatic care tipăreşte diplomele", a spus rectorul universităţii sucevene, Valentin Popa.

×
Parteneri
Val de scumpiri de la 1 aprilie. Cu cât cresc facturile
x close