Antena 3 CNN Actualitate Sute de jandarmi, pompieri şi voluntari au lucrat la consolidarea digului din Galaţi (VIDEO)

Sute de jandarmi, pompieri şi voluntari au lucrat la consolidarea digului din Galaţi (VIDEO)

Sute de jandarmi, pompieri şi voluntari au lucrat la consolidarea digului din Galaţi (VIDEO)
05 Iul 2010   •   08:37

A început o nouă săptămână în care România rămâne sub ameninţarea inundaţiilor. Dacă în nordul Moldovei se lucrează acum la curăţarea caselor şi evaluarea pagubelor, în Galaţi se duce o luptă contracronometru pentru apărarea oraşului. Un dig de 4,5 km lungime şi 1,5 metri înălţime ar putea salva un sfert din oraş, în zona puternic industrializată. Zeci de voluntari, angajaţi de la ISU şi militari au umplut duminică noapte saci cu nisip.

Oraşul Galaţi a devenit în acest moment prioritate zero, din cauza riscului mare de inundaţii. Dunărea a atins cote istorice şi autorităţile anunţă că se pregătesc pentru ce e mai rău. Dacă digul de 4,5 km nu rezistă se ia în calcul spargerea apărării de la Cotul Pisicii.

Sute de gălăţeni, lucrători ISU, militari şi simpli voluntari, şi-au petrecut noaptea cu lopeţi sau cu saci de nisip în mână. În total, aproximativ 1.500 de jandarmi şi pompieri au lucrat la consolidarea digului. Alături de aceştia s-au aflat şi câţiva tineri care s-au oferit să dea o mână de ajutor.

Digul de 4,5 kilometri ar urma să apere în primul rând cartierul Valea Oraşului de apele Dunării. El se întinde de la Căpitănia portului Galaţi până în zona dintre şantierul naval şi strada Moruzzi. Edilii locali au însă păreri împărţite în ceea ce priveşte şansele de succes ale digului.

La Galaţi, Dunărea a depăşit cu 70 de cm cota de inundaţie. Fluviul a trecut de cotele record din 2006 şi în Brăila şi Feteşti.

Foto: Intact Images

Antena 3


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close