Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr împușcat în Kiev a mers 5 zile pe jos pentru a ajunge în România

Un tânăr împușcat în Kiev a mers 5 zile pe jos pentru a ajunge în România

Un tânăr de 25 de ani din Ucraina a ajuns cu răni împușcate la Spitalul din Sighetul Marmației.

Un tânăr împușcat în Kiev a mers 5 zile pe jos pentru a ajunge în România
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Borboros    |    04 Mar 2022   •   13:58

El era din Turkmenistan, lucra ca și taximetrist în Kiev. Cu 5 zile în urmă, a fost împuscat în braț și în picior, în timp ce era în mașina sa. Bărbatul a primit ajutor în Kiev, la un punct sanitar unde i-au fost scoase gloanțele și a fost pansat.

După un drum de 5 zile de mers pe jos sau cu mașini de ocazie, victima a ajuns în vama din Sighet. În tot acest timp, nimeni nu i-a schimbat pansamentul.

În apropiere de Kiev, victima a primit ajutor la un centru de sănătate improvizat, acolo unde medicii ucrainieni au reușit să îi extragă gloanțele. De frica însă, acesta a decis să își continue drumul spre România. 

Directorul medical al spitalului din Sighetul Marmației, Dr. Cristian Brad, spune că bărbatul a fost luat din Vamă de Ambulanță, era infectat și că acum este în siguranță pe secția de chirurgie. 

De frică a mers 5 zile pe jos până în România

Frigul și epuizarea de pe drum îi trimit pe refugiați direct în camerele de urgență a spitalelor din orașele situate la granița cu România.

 În spital, din prima zi de război și până acum 25 de ucrainieni, femei și copii cu febră au primit ajutor de la medicii din Spitalul Sighetul Marmației. 

În urmă cu 4 zile Guvernul a adoptat un ordin prin care toată asistența medicală oferită refugiaților din Ucraina este gratuită.

Reprezentați ai OMS sunt așteptați și ei, în acest sfârșit de săptămână în vămile din nordul țării.   

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Kiev România
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close