Antena 3 CNN Actualitate Tânăra internată odată cu soprana Amelia Antoniu şi-a revenit complet

Tânăra internată odată cu soprana Amelia Antoniu şi-a revenit complet

Tânăra internată odată cu soprana Amelia Antoniu şi-a revenit complet
10 Iun 2010   •   22:57

A doua femeie infectată la spitalul CF2 în acelaşi timp cu soprana Amelia Antoniu a părăsit joi terapia intensivă. După două luni de suferinţe şi după ce a văzut moartea cu ochii,  femeia va începe acum un program de recuperare, pentru a se reface complet.

Alice Preda încă are nevoie de scaunul cu rotile, dar pleca din secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar - după aproape două luni în care a fost imobilizată la pat şi la un pas de moarte. Pentru ea şi pentru familie e cea mai importantă zi.

Tânăra a ajuns la terapie intensivă pe 20 aprilie. Ea fusese supusă unei operaţii banale la Spitalul CF2 pentru a putea păstra sarcina. Alături de ea, în spital, a stat şi Amelia Antoniu, operată în aceeaşi zi şi în aceeaşi sală. Ancheta a scos la iveală că infecţia s-a produs din cauza unei seringi.

Pentru medici, a fost unul dintre cele mai dificile cazuri cu care s-au confruntat.

?Primele trei săptămâni au fost critice, au fost mai multe momente în care nu i se mai dădea nici o şansă de supravieţuire, dar a luptat admirabil şi rezultatul se vede? a declarat dr. Elena Copaciu, şeful secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar.

Alice Preda nu a mers direct acasă. Ea începe un program de recuperare complex la un alt spital pentru a-şi reface muşchii atrofiaţi din cauza lipsei de mişcare, dar externarea de la terapie intensivă înseamnă că a învins definitiv boala.

Observator

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close