Antena 3 CNN Actualitate O tânără româncă a rămas fără 55.000€ la frontieră, când se întorcea de la muncă din Elveţia

O tânără româncă a rămas fără 55.000€ la frontieră, când se întorcea de la muncă din Elveţia

O tânără româncă din Gorj a rămas fără 55.000 de euro şi 2.500 de franci, la frontieră, când se întorcea de la muncă din Elveţia.

O tânără româncă a rămas fără 55.000€ la frontieră, când se întorcea de la muncă din Elveţia
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   13:15

Tânăra în vârstă de 25 de ani era pasageră într-un autoturism marca BMW şi se întorcea din Elveţia. La punctul de frontieră Porţile de Fier I, poliţiştii au decis să controleze bagajele tinerei, iar în acestea au găsit o sumă mare de bani pe care românca nu a declarat-o.

În total, poliţiştii au descoperit 55.100 de euro şi 2.500 de franci elveţieni. 

Acum, tânăra are la dispoziţie 30 de zile pentru a face dovada obţinerii banilor pentru a-i putea primi înapoi. Mai mult, poliţiştii de frontieră au dispus, faţă de femeie, o măsură de control la frontieră pentru o perioadă de un an.

"În data de 09.12.2022, în baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara - P.T.F. Porțile de Fier I și lucrători ai Biroului Vamal Porțile de Fier I, au efectuat un control asupra unei femei, pasager într-un autoturism.

În urma efectuării controlului amănunțit, a fost descoperită în bagajele personale suma de 55.100 de euro și 2.500 franci elvețieni.

Suma de bani nedeclarată era peste limita numerarului în valută și/sau în moneda națională stabilită prin regulament, respectiv 10.000 de euro.

Femeia a fost sancţionată contravenţional de către lucrători din cadrul Biroului Vamal Porțile de Fier I cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, iar suma de bani nedeclarată a fost reținută pentru o perioadă de 30 de zile, până va face dovada obținerii acesteia.

Poliţiştii de frontieră au dispus, faţă de persoana în cauză, o măsură de control la frontieră, pentru o perioada de un an de zile", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close