Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: 3.000 de ingineri vor fi angajaţi în noul centru industrial Renault de la Titu

Tăriceanu: 3.000 de ingineri vor fi angajaţi în noul centru industrial Renault de la Titu

Tăriceanu: 3.000 de ingineri vor fi angajaţi în noul centru industrial Renault de la Titu
13 Mai 2008   •   10:57

Călin Popescu-Tăriceanu a participat, marţi, la inaugurarea Fabricii de cutii de viteză de la Mioveni. Cu această ocazie, prim-ministrul a declarat că în România se vor face investiţii mari, iar principalul investitor va fi Renault. Premierul face şi o paralelă între ceea ce însemna Dacia înainte de Renault şi se reprezintă acum. ?Când vin la Piteşti, îmi aduc aminte de cum arăta fabrica înainte de privatizare?, povesteşte Tăriceanu.

O altă investiţie dorită de prim-ministru ar fi cea de la Câmpulung. Există, totuşi, un impediment. După închiderea uzinei Aro, în loc ca amplasamentul să se transforme într-un parc industrial, cei care au preluat spaţiul sunt mai interesaţi de domeniul imobiliar. Tăriceanu declară că, indiferent de interesele imobiliare sau de necesităţile din zonă, ar fi mai de dorit să se construiască acolo un parc imobiliar. Nici din punct de vedere social beneficiile nu vor întârzia să apară, pentru că se vor crea noi locuri de muncă.

Premierul a declarat că la Titu, Renault va deschide un centru industrial la Titu, unde va angaja peste 3.000 de ingineri. Acesta va fi al doilea mare centru industrial al companiei franceze, primul fiind localizat în ţara-mamă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close