Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu a acceptat ?cu mare plăcere? demisia şefului ANRE

Tăriceanu a acceptat ?cu mare plăcere? demisia şefului ANRE

Tăriceanu a acceptat ?cu mare plăcere? demisia şefului ANRE
14 Oct 2008   •   22:42

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi seara, că a acceptat "cu mare plăcere" demisia lui Gergely Olosz din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie şi că l-ar fi demis chiar el dacă acesta nu renunţa la conducerea ANRE.
"Am acceptat cu mare plăcere demisia, a făcut pasul cu un minut mai devreme, altfel îl demiteam chiar eu", a spus Tăriceanu, fără să prezinte detalii în acest sens.
Gergely Olosz a demisionat, luni seara, din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), invocând noua calitate de deputat, dar şi dorinţa de a nu decredibiliza instituţia prin informaţiile legate de salariul său. Mai multe ziare centrale au scris că managerii instituţiei au salarii fabuloase, care ajung până la 50.000 de euro pe lună.
Gergely Olosz declarase anterior că a decis să demisioneze din funcţie deoarece la 8 octombrie 2008 a depus jurământul ca deputat UDMR în Parlament.
La sfârşitul săptămânii trecute, ANRE a transmis un comunicat în care a anunţat că mai mulţi directori din cadrul instituţiei au decis să-şi facă publice salariile, deşi instituţia este una publică finanţată din venituri proprii, iar angajaţii nu sunt funcţionari publici, astfel că, potrivit Codului Muncii, remuneraţiile sunt confidenţiale. Potrivit instituţiei, veniturile brute lunare ale directorilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei sunt cuprinse între 6.787 şi 14.774 de lei.
Cu toate acestea, într-o declaraţie făcută pentru ?Jurnalul Naţional?, Olosz arată că ultimul salariu pe care l-a luat a fost de circa 3.000 de euro, iar informatiile din presă sunt eronate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close