Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu a refuzat să negocieze cu liderii celor 4 confederaţii sindicale

Tăriceanu a refuzat să negocieze cu liderii celor 4 confederaţii sindicale

Tăriceanu a refuzat să negocieze cu liderii celor 4 confederaţii sindicale
10 Oct 2008   •   10:55

Sindicaliştii au mers, vineri, la Guvern, pentru consultări. Premierul Tăriceanu a invitat liderii celor patru mari confederaţii sindicale - Catel Alfa, CNSLR Frăţia, BNS şi CSDR - să discute despre revendicările salariale. Primul-ministru a spus clar că nu vor avea loc negocieri. "Nu am organizat azi negocieri salariale. V-am chemat să facem cu toţii o discuţie serioasă şi responsabilă pe un subiect care ne frământă şi pe unii, şi pe alţii, e o provocare majoră şi trebuie să găsim o soluţie de perspectivă, şi nu o soluţie de moment", a declarat Tăriceanu.
La ieşirea de la discuţii, liderii sindicali au spus că nu s-a ajuns la nicio concluzie în ceea ce priveşte aceste revendicări salariala. "Se iau în calcul organizări de greve generale", a declarat Marius Petcu, preşedinte CNSLR Frăţia. Petcu spune că premierul s-a declarat în dificultate, dar a refuzat să negocieze procente. Se aşteaptă ca şi celelalte organizaţii să îşi menţină solicitarile. "Nu am nicun semnal că funcţionarii publici vor renunţa la greva lor", spune preşedintele CNSLR Frăţia. În ceea ce priveşte sănătatea, liderii sindicali spun că bani pentru mărirea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar sunt. Ar putea, cu uşurinţă, să se taie cheltuielile nejustificate, spun liderii sindicali.
Premierul declara că înţelege necesitatea acestora majorări, dar că acestea trebuie să pornească de la o bază economică, iar deciziile Parlamentului nu sunt justificate.
"La Parlament este un moment în care presiunea electorală se face prea tare simţită şi, din acest motiv, deciziile nu sunt bine cumpănite. Riscăm să ajungem în situaţia în care se generează aşteptări foarte ridicate, fără să ne gândim dacă aceste promisiuni pot fi acoperite", a spus Tăriceanu.
Funcţionarii publici ameninţă cu greva generală, începând de săptămina viitoare, angajaţii din sănătate cer şi ei salarii mai mari şi spun că intră în grevă dacă nu primesc majorări, iar profesorii ameninţă şi ei cu mitinguri dacă legea de majorare a salariilor cu 50% de la 1 noiembrie nu este promulgată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close