Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu asigură: La autostrada Transilvania se lucrează "într-un ritm alert"

Tăriceanu asigură: La autostrada Transilvania se lucrează "într-un ritm alert"

Tăriceanu asigură: La autostrada Transilvania se lucrează "într-un ritm alert"
21 Aug 2008   •   16:52

Lucrările la Autostrada Transilvania se desfăşoară "într-un ritm alert", dă asigurări premierul Tăriceanu, care a făcut joi o inspecţie în judeţul Cluj. Şeful Executivului s-a declarat încântat şi de tehnologia folosită pentru construirea autostrăzii. Referitor la întârzierile de care s-au plâns reprezentanţii Bechtel, primul ministru a declarat că există fonduri şi că banii vor fi plătiţi.

Compania Bechtel a început asfaltarea unui sector de 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, între localităţile Turda şi Luna, până acum fiind terminaţi doar cinci kilometri. Reprezentanţii firmei Bechtel au anunţat că zilnic va fi asfaltat, în trei straturi, câte un kilometru de autostradă. Materia primă folosită pentru turnarea straturilor autostrăzii este produsă de compania Bechtel în unitatea sa de la Sâvădisla.

Lucrările la Autostrada Transilvania au început în vara anului 2004, un an mai târziu fiind sistate, compania constructoare cerând renegocierea contractului încheiat în 2003, respectiv majorarea preţului lucrării de la 2,4 la peste 5 miliarde de euro. Şantierul a fost redeschis în 2006. Bechtel a promis că în 2008 an va finaliza primii 25 de kilometri din autostradă, după ce Guvernul a făcut mai multe presiuni pentru accelerarea ritmului lucrărilor.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat în data de 14 august, la Cluj-Napoca, că Executivul a alocat în acest an suma de 400 de milioane de euro pentru Autostrada Transilvania şi că ar vrea să vadă kilometri de autostradă finalizaţi de compania Bechtel, pe măsura finanţărilor aprobate de Guvern.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close