Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Autorităţile au ca prioritate salvarea vieţilor omeneşti

Tăriceanu: Autorităţile au ca prioritate salvarea vieţilor omeneşti

Tăriceanu: Autorităţile au ca prioritate salvarea vieţilor omeneşti
27 Iul 2008   •   11:41

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit duminică, la Palatul Victoria, iar concluziile discuţiilor au fost prezentate de premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a anunţat că autorităţile au ca prioritate salvarea oamenilor din zonele afectate şi a bunurilor acestora. În zona Moldovei situaţia este sub control, dar Tăriceanu a identificat două zone critice pe albiile râurilor Siret şi Prut.

Mai precis, Premierul s-a referit la zona din amonte de Paşcani străbătută de Siret, până în aval, la Răchiteni, unde este necesară supraînălţarea digurilor. Pe prut, este vorba de zona graniţei cu Ucraina şi Moldova unde Prutul înregistrează un debit mai mare decât cel obişnuit la Dunării. În aceste zone acţionează peste 3.000 de oameni ai forţelor de intervenţie aparţinând în principal Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării.

Primul ministru a anunţat că Guvernul va lua măsuri de ajutorare a persoanelor sinistrate cu alimente provenite din rezerva de stat. După retragerea apelor Executivul va face o evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructură şi apoi vor fi alocate fonduri pentru reconstrucţie.

Secretarul de stat MIRA Victor Paul Dobre a anunţat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că inundaţiile au afectat 167 de localităţi din şapte judeţe. 8.922 persoane au fost evacuate, 32 de locuinţe sunt complet distruse şi alte 2.267 au fost inundate sau afectate. La acestea se adaugă 8.669 gospodării, 5.520 de fântâni, 18.771 ha teren agricol şi 1.739 ha de păşuni şi fâneţe.

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close