Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, către studenţii de la ASE: ?Merită să rămâneţi în România, după absolvire? (VIDEO)

Tăriceanu, către studenţii de la ASE: ?Merită să rămâneţi în România, după absolvire? (VIDEO)

Tăriceanu, către studenţii de la ASE: ?Merită să rămâneţi în România, după absolvire? <font color=red>(VIDEO)</font>
09 Mai 2008   •   11:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ţinut, vineri dimineaţă, un discurs în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economine din Bucureşti. Tăriceanu a abordat două teme esenţiale: pregătirea studenţilor pentru a intra în zona economică şi perspectivele acestora în România, după absolvirea facultăţii.

?Mă întâlnesc adesea cu români plecaţi în străinătate, dar văd în România mult mai mulţi care reuşesc mult mai bine. Această perspectivă este legată de modul în care evoluează România şi economia românească. Vă spun că, după terminarea studiilor, merită să rămâneţi în România?, a declarat Tăriceanu, menţionând că România deţine un cert avantaj competitiv. ?Asistăm de ani buni la ritmuri de creştere accelerată a economiei. Această tendinţă trebuie să continue, pentru a recupera decalajul faţă de celelalte state europene dezvoltate?, a adăugat el.

Tăriceanu îi încurajează pe tineri să rămână în ţară


Tăriceanu a mai spus că economia mondială parcurge o perioadă istorică. ?În ultima perioadă asistăm la modificări extrem de importante ale unor produse, la repoziţionări şi la creşterea rolului unor state cu grad mai redus al nivelului de trai, precum China sau India?, a explicat premierul, adăugând că ?nu îi este teamă de ce se întâmplă pe pieţele financiare mondiale?, atât timp cât în România există oameni bine pregătiţi care să contribuie la creşterea economică a ţării.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close