Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu cere planuri eficiente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă

Tăriceanu cere planuri eficiente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă

Tăriceanu cere planuri eficiente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă
17 Ian 2008   •   13:34

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut joi autorităţilor locale să elaboreze planuri eficiente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă, astfel încât fiecare instutuţie să ştie exact ce are de făcut şi să nu aştepte permanent instrucţiuni de la Guvern. De asemenea, Tăriceanu a atras atenţia că este posibil ca în perioada următoare să se producă inundaţii.

Şeful Executivului a atras atenţia în special primarilor să asigure permanenţa, pentru a nu se mai întâmpla ca în anii trecuţi, când deşi avertizările meteo au fost trimise în timp util, acestea nu au fost luate foarte în serios.

Călin Popescu Tăriceanu a criticat acele autorităţi locale care permit existenţa anumitor nereguli în administraţie, din cauza cărora intervenţia în situaţiile de urgenţă este afectată. Ministrul de Interne, Cristian David a anunţat că anul acesta vor fi demarate două programe, prin care se urmăreşte suplimetarea numărului de mijloace de intervenţie din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


Concomitent, MIRA va începe un program multianual, în valoare de 250 de milioane de euro, ce se va întinde pe o perioadă de şapte ani, prin care vor fi achiziţionate elicoptere pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Antena 3

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close