Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu cere sancţionarea consulului român în Polonia, în "cazul Claudiu Crulic"

Tăriceanu cere sancţionarea consulului român în Polonia, în "cazul Claudiu Crulic"

Tăriceanu cere sancţionarea consulului român în Polonia, în "cazul Claudiu Crulic"
10 Apr 2008   •   17:05

Premierul Călin Popescu Tăriceanu susţine că se impune sancţionarea consulului român în Polonia, în cazul românului decedat în Cracovia. Primul ministru a primit joi raportul preliminar al Ministerului de Externe, pe care l-a calificat însă ? insuficient?. Printre recomandările formulate de Tăriceanu se află şi evaluarea profesională a întregului personal din consulatele României în străinătate. ?Premierul Tăriceanu îi va cere ministrului de Externe să dispună de urgenţă evaluarea profesională a întregului personal care îşi desfăşoară activitatea în consulatele României din străinătate şi în cadrul Direcţiei generale consulare din Centrala MAE?, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit şefului Executivului, investigaţia trebuie continuată, în cooperare cu instituţiile poloneze. Tăriceanu s-a declarat ?foarte deranjat? de modul în care a fost tratat cazul românului Claudiu Crulic, mort într-un penitenciar din Polonia. Premierul i-a cerut ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, să îi prezinte până joi rezultatele controlului efectuat în acest caz. ?Sunt foarte deranjat de modul în care a fost tratată problema cetăţeanului Claudiu Crulic, decedat în Polonia?, a spus miercuri premierul.

Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. Românul a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007, pentru furt, şi a decedat pe 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close