Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: De la toamnă, elevii de clasa a IX-a şi a X-a vor avea un calculator pe bancă

Tăriceanu: De la toamnă, elevii de clasa a IX-a şi a X-a vor avea un calculator pe bancă

Tăriceanu: De la toamnă, elevii de clasa a IX-a şi a X-a vor avea un calculator pe bancă
24 Iun 2008   •   20:29
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a susţinut o conferinţă de presă pe tema strategiei de dezvoltare durabilă a României. Tăriceanu a anunţat că orizontul de timp la care se referă strategia are în vedere perioada 2020-2030, ?un orizont care trece cu mult de orice ciclu electoral sau de preferinţele politice de conjunctură?.

?Prin acest document stabilim direcţiile principale de acţiune pentru însuşirea elementelor strategiei de dezvoltare durabilă?. Documentul a fost trimis Parlamentului spre dezbatere si va fi, mai apoi, trimis Comisiei Europene.

?Aceasta strategie îşi propune ca România să recupereze decalajele faţă de celelalte state europene?, a declarat Tăriceanu.

Pentru atingerea acestui obiectiv, se vor folosi celor mai bune tehnolgii, se vor lua măsuri pentru reducerea efectelor schimbării climatice şi pentru garantarea securităţii şi sănătăţii. Nu a fost uitat nici domeniul educaţional.

Prim-ministrul a anunţat că s-a demarat un proiect de alocare a fondurilor necesare pentru achiziţionarea de calculatoare pentru toţi elevii de clasa a IX-a şi a X-a, potrivit noului slogan ?un laptop pentru fiecare?. ?Urmărim că elevii să aibă calculatoare pe bancă în această toamnă, laptop sau desktop?, a declarat premierul. Acestea vor fi dotate cu un software educaţional.

Strategia va fi urmată de un plan de acţiuni prin care elemetele strategiei se vor pune în aplicare.



Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close