Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, despre bonusurile valorice: "Nu vreau să fac pomeni electorale"

Tăriceanu, despre bonusurile valorice: "Nu vreau să fac pomeni electorale"

Tăriceanu, despre bonusurile valorice: "Nu vreau să fac pomeni electorale"
09 Apr 2008   •   14:28

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă după şedinţa de Guvern. Tăriceanu a vorbit despre cazul Crulic şi despre achiziţiile de echipament militar pe care Guvernul României l-ar fi dispus. În ceea ce priveşte cazul Crulic, prim-ministrul menţionează că la Varşovia se află deja o echipă de control a Ministerului Afacerilor Externe.

Tăriceanu a precizat şi că a cerut ministrului de Externe să-l recheme de la post pe Ioan Preda, consulul României la Varşovia. Premierul doreşte să menţină o bună legătură cu oficialităţile din Polonia, pentru a stabili vinovaţii în cazul românului decedat în penitenciarul din oraşul polonez.

În ceea ce priveşte achiziţia de echipamente militare, Tăriceanu spune că nu s-a luat nicio decizie încă. Trebuie analizate mai întâi costurile pe care bugetul de stat le va suporta, legate de achiziţia şi întreţinerea echipamentelor şi, ulterior, să se dispună cumpărarea acestora.

Totuşi, Tăriceanu a ţinut să precizeze că nu este adeptul achiziţiilor ?la mâna a doua?, justificând că ?suntem prea săraci ca să ne cumpărăm lucruri proaste?.

Legat de interzicerea acordării de bonusuri valorice de sărbători, prim-ministrul a spus că nu e interesat să facă ?pomeni electorale?, susţinând acordarea unor forme de venit mai puţin ?transparente?, precum tichetele cadou. La o cerere de majorare a salariilor angajaţilor bugetari, se va lua în calcul doar salariul, iar celelelte beneficii fiind uitate. Astfel, Guvernul va fi acuzat, din nou, că nu se îngrijeşte de bugetari.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close