Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Economia României trebuie susţinută să ajungă pe locul 7 în Europa (VIDEO)

Tăriceanu: Economia României trebuie susţinută să ajungă pe locul 7 în Europa (VIDEO)

Tăriceanu: Economia României trebuie susţinută să ajungă pe locul 7 în Europa <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Mai 2008   •   12:51

Prezent la Sibiu pentru semnarea contractului pentru demararea lucrărilor la centura ocolitoare a Sibiului, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că bugetul României trebuie regândit prin alocarea unor sume mai mari pentru infrastructură. Tăriceanu a motivat această afirmaţie explicând că dezvoltarea economică este mult mai accelerată decât cea a infrastructurii.

Tăriceanu a vorbit şi despre dezvoltarea industriei auto de la noi din ţară, spunând că şi în sectoarele de cercetare trebuie să existe o creştere, care să susţină creşterea economică a României. ?Trebuie să atragem investitori şi pentru altceva în afară de preţul scăzut al forţei de muncă?, a mai spus Tăriceanu, adăugând că economia românească trebuie să fie în acord cu dimensiunea ţării. ?Suntem a şaptea ţară ca dimensiune din Europa. Economia românească trebuie să fie susţinută să ajungă tot a şaptea pe continent, iar cele mai importante industrii sunt cele auto şi IT?, a mai declarat premierul.

Tăriceanu: Economia României trebuie susţinută


Pe de altă parte, primul-ministru a precizat că, în ceea ce priveşte centura Sibiului, unde lucrările au fost mult întârziate faţă de grafic, formula rezilierii contractului este proastă, deoarece necesită reluarea tuturor formalităţilor de licitaţie. Şeful Executivului a explicat că centura Sibiului este extrem de necesară atât pentru reducerea poluării, cât şi pentru protejarea patrimoniului arhitectonic al oraşului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close