Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Guvernul a decis înfiinţarea unei companii energetice naţionale

Tăriceanu: Guvernul a decis înfiinţarea unei companii energetice naţionale

Tăriceanu: Guvernul a decis înfiinţarea unei companii energetice naţionale
08 Oct 2008   •   17:12

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri decizia Guvernului de a înfiinţa o companie energetică naţională. AVAS va prelua astfel de la Ministerul Economiei şi Finanţelor 361,98 milioane de acţiuni Hidroelectrica, în valoare de zece lei fiecare, urmând ca în urma transferului capitalul Electrica să fie majorat cu aportul în natură al AVAS reprezentat de pachetetele integrale de acţiuni nominative deţinute de stat la Hidroelectrica şi la complexurile energetice Rovinari şi Turceni.
Compania energetică naţională va avea o valoare cuprinsă între 20 şi 24 de milioane de euro, urmând să crească progresiv şi să ajungă, până în 2012, la valoarea de 800 milioane euro.
Potrivit premierului, înfiinţarea unei astfel de companii naţionale este necesară pentru asigurarea securităţii energetice şi atingerea unor costuri suportabile pentru consumatori.
De asemenea, premierul a mai arătat că toate ţările europene au astfel de companii puternice care se pot implica în proiectele energetice comune, cum este proiectul Nabucco. Fără o astfel de companie, a arătat Tăriceanu, România poate susţine astfel de proiecte doar politic, prin declaraţiile liderilor săi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close