Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu i-a cerut lui Cioroianu un raport despre cazul românului decedat în Polonia

Tăriceanu i-a cerut lui Cioroianu un raport despre cazul românului decedat în Polonia

Tăriceanu i-a cerut lui Cioroianu un raport despre cazul românului decedat în Polonia
09 Apr 2008   •   14:21

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat „foarte deranjat” de modul în care a fost tratat cazul românului Claudiu Crulic, mort într-un penitenciar din Polonia. Premierul i-a cerut ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, să îi prezinte până joi rezultatele controlului efectuat în cazul românului Claudiu Crulic. „Sunt foarte deranjat de modul în care a fost tratată problema cetăţeanului Claudiu Crulic, decedat în Polonia”, a spus premierul.

Premierul Tăriceanu i-a cerut, totodată, ministrului Afacerilor Externe să fie înştiinţat şi în legătură cu măsurile care se impun în urma controlului, în cazul în care se constată că au existat disfuncţionalităţi în activitatea ambasadei României în Polonia sau a structurilor Ministerului Afacerilor Externe. „Nu vreau ca raportul să includă doar o constatare amplă a situaţiei, ci şi un set de măsuri care îi privesc pe cei responsabili de această tragedie”, a subliniat premierul Tăriceanu.

Şeful Executivului a atenţionat din nou Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu activitatea consulară în străinătate. „Am văzut modul în care ambasadele şi consulatele altor ţări se implică în protejarea intereselor şi drepturilor cetăţenilor statelor pe care le reprezintă. Mă aştept ca şi ambasadele României, indiferent că sunt în Polonia sau în altă parte, să aibă aceeaşi atitudine”, a mai spus Tăriceanu.

Românul Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. Crulic a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007, pentru furt, şi a decedat pe 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close